Transition Management
Mensen willen graag veranderen als duidelijk is waarom het moet, waarheen het moet en welke weg er te volgen is... lees meer >>
 Interim Management
De interim manager staat vaak bekend als iemand die impopulaire maatregelen treft, maar dat is niet altijd het geval... lees meer >>
Mediation
Wat is het geheim van mediation? Waarom is een mediator soms nodig en lukt het dan wel om tegenstrijdige belangen te verenigen?...lees meer >>
 Public Affairs
Public affairs is een vakgebied dat nu reeds een aantal decennia bestaat. Bakermat van de public affairs zijn de Verenigde Staten... lees meer >>
 Business Development
Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 52-86% van alle organisaties op zoek is naar nieuwe klanten en markten: new business... lees meer >>

Even voorstellen

In 1985 heb ik mijn eerste stappen gezet op het gebied van interim management bij NBM Amstelland. We hebben Batec Betonrenovatie vanuit een faillissement situatie in 1985 helpen opbouwen tot een goed renderend betonrenovatiebedrijf dat tot de 3 grootste in haar soort gerekend kan worden. In 1995 zijn we gestart met buitenlandactiviteiten voor dit bedrijf. Batec Betonrenovatie maakt als 4 e bedrijf ook deel uit van NBM-Specialiteiten. NBM-Specialiteiten is geen juridische eenheid en heeft een gezamenlijk omzetniveau van 40 miljoen euro met ongeveer 100 medewerkers.

In die periode heb ik Van der Weg Rioolinspectie namens NBM-Amstelland gekocht uit de Van der Weg bedrijven. Dit bedrijf heb ik geïntegreerd in NBM-Specialiteiten. Het bedrijf is vooral actief in de 3 noordelijke provincies op het gebied van rioolinspectie en rioolrenovatie.

Vervolgens heb ik Redubel Geluidschermen geïntegreerd in NBM-Specialiteiten. Het bedrijf is vooral actief in de bouw van geluidwerende voorzieningen langs auto- en spoorwegen.

Daarna heb ik NBM-Rioolinspectie geformeerd uit NBM-Rioolrenovatie, een bedrijf dat sterk verlieslatend was. Enkele activiteiten werden afgebouwd en vervolgens werd er een nieuwe start gemaakt.

Dit heeft erin geresulteerd dat NBM-Rioolinspectie thans marktleider is op het gebied van rioolinspecties en advisering. NBM-Rioolinspectie maakt nu ook deel uit van NBM-Specialiteiten.

Nadat dit proces was afgerond heb ik mede op verzoek van de groepsdirectie een reorganisatie ingezet bij NBM-Amstelland Woningbouw West. NBM-Amstelland bestond toen uit 4 woningbouw bedrijven (1 renovatiebedrijf en 1 industrieel nieuwbouwbedrijf in Maarssen, 1 renovatiebedrijf en een traditioneel woningbouwbedrijf in Capelle a/d IJssel) met een totaal personeelsbestand van ongeveer 225 medewerkers en een sterk verlieslatend omzetniveau van ongeveer 135 miljoen. De bedrijven zijn gesloten en in afgeslankte vorm opnieuw opgestart in Woerden met 1 nieuwbouwbedrijf en 1 renovatiebedrijf.

Daarna heb ik op verzoek van de groepsdirectie van NBM Amstelland de commerciële activiteiten voor de groep Verkeer en Telecommunicatie geïnitieerd. Hier was ik verantwoordelijk voor de mega projecten als Betuwe Route, HSL-Zuid, 2 e lucht-haven, 2 e Maasvlakte en Noord-Zuid tak in Amsterdam.

Verkeer & Telecommunicatie bestaat uit Verenigde VTN bedrijven, NBM-Leidingbouw, Van de Berg Infrastructuren, VTN-Pevac, Zegers installatiebedrijven en Middelbrink & Van Breukelen.

In 1999 ben ik op verzoek van de directie en aandeelhouders van Bruil Ede B.V. toegetreden tot de directie met als doel het opvolgen van de algemeen directeur. Bruil is een familiebedrijf met activiteiten in de wegenbouw, betonmortel productie, asfalt productie, utiliteitsbouw, ingenieursdiensten en prefab vloer productie.

Als statutair directeur was ik verantwoordelijk voor de wegenbouw, asfaltproductie en ingenieursdiensten.

(Bruil Ede heeft ongeveer 370 medewerkers in dienst met een omzet van ongeveer 65 à 70 miljoen euro.)

In juni 2004 ben ik gestart met mijn eigen organisatieadviesbureau, Poolenorganisatieadvies BV.

Mijn ervaring en expertise ligt in mediation, transition- en interimmanagement. Naast de activiteiten die ik voer vanuit mijn eigen organisatie ben ik als management adviseur verbonden aan diverse organisaties en ben ik als mediator regelmatig betrokken bij verschillende conflictbegeleidingstrajecten. Door mijn werkervaring en door verbonden te zijn met diverse organisaties en platformen kan ik veel ervaring en expertise overbrengen. Klik hier voor mijn CV >>

 

Mediation bij het oplossen van conflicten in het bedrijfsleven, werkt dat?...lees meer >>
 

Organisatiecultuur leeft voort doordat nieuwkomers zich aan de bestaande cultuur conformeren.... lees meer >>